onsdag 23. mars 2011

"Bukkene Bruse på Badeland" av Bjørn F. Rørvik


Bildebøker er ikke bare for de aller yngste! Her er et svært godt eksempel på en bok som fenger like godt i barnehagen som for voksne. Historien er velkjent for de fleste - dette er de tre bukkene som skal til seters for å gjøre seg fete. Men akkurat denne sommeren har det kommet opp et nytt skilt langs veien: "Badeland 200 meter" står det. Dermed bestemmer bukkene seg for å ta en avstikker og se hva dette er for noe. Badeland inneholder alt et badeland skal, flere bassenger og ei lang sklie. De tre bukkene må ha litt hjelp underveis, uvante som de er med badetøy og full kroppsvask før svømmeturen. Og skulle du ha sett - her dukker en gammel kjenning opp også: Trollet vil selvfølgelig prøve både basseng og sklie, og dermed begynner dramatikken for fullt!
Gry Moursund er en fantastisk illustratør. Hun har en enkel stil, men med en utrolig detaljrikdom og en kraftig fargebruk.
Trollet er enormt og har trær på nesa, men jammen er det noen som kanskje vil synes litt synd på det til slutt! Og bare gjett hvem som blir Badelands helter?
En bok å bli glad i - og glad av!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar