tirsdag 15. mars 2011

Natt på Frognerbadet av Sverre Henmo

Simon går siste året på ungdomsskolen. Han er kaptein på fotballaget og med i den kule gjengen på skolen. Alt er tilsynelatende bra, men likevel sliter han med selvtilliten, ikke minst fordi det meste av overkroppen hans er dekket av et digert brannsår. Når de drar på Frognerbadet for å stupe sitter Simon og er dommer. En natt de sniker seg inn på Frognerbadet møter Simon Petra og stormforelsker seg i henne. Men Petra er ingen A4-jente. Hun er barbert på hodet, går med militærbukser og spiller fiolin. Gjengen kaller henne for kreft-jenta og synes hun er merkelig. Dette blir vanskelig for Simon. Han blir dratt mellom vennegjengens meninger og sitt behov for å være som "alle andre" og sin lengsel etter Petra, som er sterk, ærlig og ujålete. 


Men Simon er ikke helt som alle andre. Brannsåret på overkroppen fikk Simon da huset de bodde i brant ned da han var liten gutt. Faren døde i den brannen og boken skildrer veldig fint forholdet mellom Simon og moren som nå er alene med ansvaret for ham, og konstant redd for at noe skal skje ham. 



Dette er en strålende bok om å være ung og oppleve den første forelskelsen, og om å finne seg selv. Passer for deg på ungdomsskolen.


Sverre Henmo fikk Kultur- og kirkedepartementets pris for beste barne- og ungdomsbok i 2008 for denne boka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar