tirsdag 22. mars 2011

Sommeren vi kledde oss nakne av Arne Svingen og Helene Uri

Dette er historien om en sommerforelskelse, men det er også historien om å miste moren sin. Mia og Stian treffes på den mest uromantiske måten man kan tenke seg. Hun balanserer på rekkverket på en bro, sørpe full, han plukker henne opp. Til tross for at hun nettopp har kasta opp, kysser han henne. Tilsynelatende er dette en søt historie om en vanlig sommerforelskelse. Men denne sommeren er ikke vanlig for Mia. Moren er døende av kreft og har ønsket seg til dette sommerhuset i Danmark som sin siste opplevelse. Mia takler morens sykdom dårlig. Hun er sint og ender opp med å rømme til Hamburg sammen med Stian - en reise som utløser noe i dem. De betror seg til hverandre, har sex for første gang og oppdager nye sider ved seg selv.


Boken er både humoristisk og alvorlig på en gang. På bokomslaget skriver forfatterne at "når en gutt og en jente møtes, har historien alltid to sider". Det er tydelig, og det kommer tydelig fram i historien ved at annet hvert kapittel er sett fra henholdsvis Stians og Mias synsvinkel, og deres opplevelser av de samme hendelsene er klart forskjellige. 

Dette er en fin bok om forelskelse, sorg og redsel, og noe som gjør den ekstra spennende er at den har en åpen slutt. Hva som hender med Mia og Stian er ikke helt opplagt.


Anbefales for deg på ungdomsskolen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar