tirsdag 15. mars 2011

Mare av Ruben Eliassen

En dag Circus Caravaggio stanser sirkusvognene ved elvebredden for å la dyr og folk drikke og slappe av, finner den skjeggete damen Esmeralda en livløs gutt i vannet. Når de får liv i ham, viser det seg at han har mistet hukommelsen og ikke kan huske hvem han er eller hvor han kommer fra. Den første natten hos Esmeralda har han et forferdelig mareritt. Han drømmer at han flykter, om en sølvskimrende drage og om maskerte riddere som var ute etter ham. Hele sirkuset våkner av skrikene hans og fra da av kaller de ham for Mare. 

Circus Carvaggio har mange spennende artister, som alle har magiske evner. Vlad fra Transylvania er en ekte vampyr, Angelo døde i en brann og ble til en engel, men var for forbrent til å fly til himmelen og har i stedet fått seg jobb på sirkuset. Rem og Rom er siamesiske tvillinger som kan henge sammen når og hvordan de vil, Esmeralda er en dame med ekte skjegg - men ingen kommer opp mot sirkusdirektøren selv, Caravaggio.

Mare har mareritt hver natt, men etterhvert skjønner han at de prøver å fortelle ham noe, noe om hvem han er og hvorfor de svarte dragene er etter ham.

Dette er en kjempespennende fantasy i tre deler av Ruben Eliassen. Bok to heter Nøkkelen og bok tre Apokalypsen. Passer for deg som går på mellomtrinnet og på ungdomsskolen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar