tirsdag 15. mars 2011

Sinnssykt forelsket av Katarina von Bredow

Hvor vanskelig kan det bli? Hvor vanskelig blir det når bestevenninnen din bestemmer seg for at hun skal ha den nye (ekstremt kjekke) nye gutten i klassen, og du er dødsforelska i akkurat ham!

Dette skjer for Katrin. Hun er en ganske ordinær jente og bestevenninne med Frida, som er den peneste og mest populære jenta på skolen. Frida bestemmer seg for at hun og Adam, den nye gutten, er ment for hverandre - og hun mener også at Katrin bør bli sammen med Andreas (en annen gutt i klassen), for da kan de gå ut sammen alle fire. Dette er jo forsåvidt en god plan - bortsett fra at Katrin er hodestups forelska i Adam...

Det blir ikke bedre av at Adam og Katrin tilfeldigvis treffer hverandre i parken, begynner å prate og finner ut at de har masse til felles. Begge to har foreldre som forlot dem da de var små. Faren til Adam forlot dem da han var liten, det samme gjorde moren til Katrin. Dette har hun aldri klart å tilgi henne og hun lar det gå ut over stemoren. Adam hjelper henne å se ting i perspektiv, og det gjør henne jo ikke akkurat mindre forelsket i ham. Og: Adam er også forelska i henne! Men: Adam er jo Frida sin... Katrin er revet mellom vennskapet med Frida og følelsene for Adam.

Dette er en ordentlig bra bok om å være forelska og om å balansere mellom venner og kjæreste.
Passer for deg på ungdomsskolen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar