mandag 14. mars 2011

Fittekvote av Axel Hellstenius og Morten Skårdal

Fittekvote handler om å ta valg og om å stå for de valgene, selv om det blir ubehagelig. Fittekvote handler også om å bli voksen og om å finne seg selv.

Victoria er en ganske alminnelig jente som lever et relativt behagelig, men kjedelig liv. Hun jobber i morens frisørsalong, har kjæreste og henger sammen med vennene. Når kjæresten søker seg til befalsskolen, slenger også Victoria i all hemmelighet også inn en søknad, for å være sammen med kjæresten. Han blir mildt sagt ikke blid når han oppdager "sviket", men Victoria trosser ham, klarer mot alle odds opptaksprøvene og blir tatt inn som rekrutt.

Det skal ikke bli lett. Å være jente i forsvaret blir uglesett av gutta, som sier at eneste grunnen til at hun er der er fordi hun er tatt opp på "fittekvote". Tilværelsen blir en hard kamp, der hun må kjempe for retten til å være der, må kjempe mot kjæresten som ikke vil ha henne der og ikke minst takle alle de fysiske og psykiske utfordringene de blir utsatt for. Det blir ikke lettere av at moren overhodet ikke godtar at Victoria har vervet seg eller av at hun har med seg hendelser  fra barndommen som plager henne fremdeles.

Dette er en kjempefin bok for ungdomstrinnet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar