onsdag 13. april 2011

"Polly-Esther og ønskemonsteret" av Tiril Valeur











Polly-Esther ønsker seg et monster - et svært, skummelt monster som kan skremme alle som skremmer henne! Et monster hadde vært perfekt å ha på skoleveien når siklende hunder lurer i buskene, eller i skolegården når venninnene ikke er venninner likevel... Det er mye Polly-Esther synes er skremmende, og hun drømmer om monster-beskyttelse både dag og natt.

En morgen skjer det virkelig: Polly-Esther finner noe merkelig inne i den ene sokken sin. Det viser seg at hun har fått besøk av Lo, kanskje verdens minste monster! Lo er så liten at han får plass i Polly-Esthers skjortelomme, han spiser helst fluer - og er ikke spesielt modig. Faktisk er det Polly-Esther som må hjelpe Lo med å forklare at ting ikke er så farlig, så plutselig er det hun som er den tøffe og beskyttende!Å få det man ønsker seg kan altså bli noe helt annet enn man drømte om. Med Lo i lomma blir hverdagen mye bedre for Polly-Esther. Faktisk klarer hun mye mer enn hun gjorde før, og hun bruker ikke så mye tid på å grue seg til alt mulig.Familien til Lo dukker opp fra kommodeskuffen en dag; en fargerik forsamling av hårete monstre. Hvordan skal det gå med Polly-Esther hvis mammaen og pappaen til Lo vil ta med sønnen sin hjem....?



Forfatteren har også besørget tegningene. De er kjempeflotte; fargerike og en god forsterkning til teksten. En flott bok å lese høyt på småskoletrinnet!



I skrivende stund har også den andre boka om Polly-Esther kommet ut: "Polly-Esther på monsterfest". Dette er en ellevill fortelling om hvordan monsterfamilien Gablaffen (!) har fest i Kakafonia. Polly-Esther må her virkelig trå til for å lære monstrene manerer!












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar