torsdag 14. april 2011

Med egne øyne av Arne Svingen

Jim er den alle gutter ønsker å være og den alle jenter drømmer om å få. Han er rockestjerne, kjendis, sexy og omsvermet - og på full fart mot stjernene. Likevel er han misfornøyd. Og når en ung fan tar en overdose på hotellrommet hans, flykter han til managerens hytte for å få litt fred og ro.


En dag nede på stranda, passerer en jente ham, som til hans store overraskelse ikke gjenkjenner ham - hun er blind. Det blir en ny start for Jim, han kan være seg selv uten imaget og alt kjendis-hysteriet. Derfor lyver han også til Lise, som jenta med det røde håret heter, om hvem han er. Han utnytter hennes blindhet. Bløffen blir selvsagt avslørt og Lise føler seg sveket. Hun vil ikke ha noe mer med Jim å gjøre. Men Jim klarer ikke å glemme Lise eller den han var sammen med henne. Han må finne henne igjen. 


Dette er en søt historie om forelskelse og kjærlighet og om finne ut hva slags menneske man egentlig vil være. Med egne øyne er en grafisk roman. Christoffer Grav, som har illustrert boka, har gjort at boka ikke bare er verdt å lese, men også flott å se på. Anbefales for deg på ungdomsskolen.


Med egne øyne er en av bøkene som er nominert til Uprisen 2011.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar